Sirius stoppade AIK:s hemmaseger

AIK har sedan 22 maj 2021 vunnit hela 15 raka allsvenska hemmamatcher på Friends Arena men när AIK mötte Sirius bröts sviten. Inför matchen hade AIK heller inte släppt in ett mål sedan allsvenskan startade, oddsen talade inte för Sirius men det var de inte sena att dra nytta av.

Att AIK har förväntningar att spela underhållande och offensiv fotboll visas även i statistiken. För tillfället har AIK 1,83 poäng i Allsvenskan xG (förväntade mål) i offensiven. Med den poängen ligger de tvåa som det lag efter Häcken i det lag som spelar mest offensivt med utdelning.

Sirius överraskade hemmalaget och gjorde två snabba mål i första halvlek. I den 22 matchminuten spräckte Kouakou nollan och i den 39:e minuten tog Siriusspelaren Karlsson Lagemyr chansen och utökade ledningen. AIK tog tag i mardrömsstarten och lyckade svara med två snabba mål innan halvleken var slut. Sedan slutade målkalaset och matchen slutade 2-2 något som AIK-spelarna inte var helt nöjda med.

Alexander Milosevic, 30 år, som spelar försvarare i AIK kommenterade Sirius taktik med beröm men hade en hel del att säga till sina egna lagkamrater. – Sirius är ett bra lag, jag tycker att de gör en bra match men jag tycker att vi är för passiva på egen planhalva. De får ingen frisk mot sig, vi går inte dit och försöker vinna bollen. Vi går fram och väntar en meter ifrån och avvaktar, väntar på var de ska slå bollen och börjar därifrån. Det är fotboll, man måste gå in i duellerna avslutar Milosevic.

Att AIK:s hemmapublik förväntar sig mycket av sitt lag märktes under matchen. Felpassningar möttes utav suckar, dommarbeslut som inte gick AIK:s väg och Sirius mål upprörde den trogna Gnagetpubliken.

Milosevic kommenterar passiviteten som rådde under matchen. -Gå in och tackla, skit i om du träffar bollen, var lite tuff. Det är så man måste spela fotboll, du kan inte gå in, vänta och tänka på att du är för trött. Du måste vinna din duell i matchen, det är det fotboll går ut på och det är de vi måste göra bättre. Det börjar redan på träningen, det ska smälla på träningen poängterar Milosevic.

Att AIK vill mycket kan ibland lägga krokben för laget, de vill mycket och skapar frustration när utgången inte blir förväntad. AIK:s tränare Bartosz Grzelak uttryckte sin åsikt.- Det är en jättebesvikelse att inte vinna matchen. Men som Mikael Lustig sa efter matchen. – Det är fotboll. Väldigt få lag går igenom serien och håller nollan varje match.

 

 

 

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *