Så slutar Allsvenskan – enligt spelbolagen

 

Enligt spelbolagen finns det inför den allsvenska säsongen en storfavorit, tre utmanare och några riktiga outsiders – däribland AIK. Vi har tittat närmare på de lag som spelbolagen anser ha bäst chans att ta hem guldet. Oddsen är i flera fall kittlande men är man helt inne på favoritvinst är oddset inte särskilt lågt där heller.

  1. Malmö – Ungefärligt odds 2.30

Ifjol motsvarade Malmö FF förväntningarna och man är vant vid favoritrollen. Spelmässigt har det inte alls stämt på försäsongen och man var trögstartat förra säsongen. Över en hel säsong har MFF normalt den starkaste truppen vilket visade sig i höstas. Colak är en vass anfallsvärvning och Christiansen finns kvar som dominant på mittfältet. En logisk guldfavorit på nytt och med ett getingbo bakom – där lagen tar poäng mot varandra – kan man absolut försvara SM-guldet. Oddsen kommer ligga på strax över två gånger pengarna för de som vill att lägga ett bet på dem – vilket vi tycker är rimligt med tanke på bredden och styrkan i truppen.

2. Djurgården – Ungefärligt odds: 6.50

Det har hänt en del i Djurgården och spelet sitter redan hyggligt. Att man ska rankas tvåa kan diskuteras för trots allt inger spelare som Karlström, Ulvestad (flyttat) och Berg (tvingas nog sluta) respekt. De kloka värvningarna känns dock oerhört spännande och hemma på Tele 2 kommer laget bli mycket svårslaget. Blommar ett par av nyförvärven ut lite extra kan det här bli riktigt bra och får Djurgården igång målskyttet är man en guldaspirant.

3, Hammarby – Ungefärligt odds: 7.50

Revanschsuget i Hammarby efter den tveksamma säsongen 2020. Nu har man stärkt upp anfallet med Selmani som bidrar med många olika saker. Redan tidigare finns ju oömme Ludwigson och det kan bli en mardröm att möta Hammarbys offensiv, där Accam är en joker medan snabbe Amoo står inför sitt stora genombrott. Fjoluson är en finfin backvärvning och går man igenom truppen så ska Bajen bara vara med i toppskiktet.

4. Göteborg – Ungefärligt odds: 7.50

Inget snack om att det är IFK Göteborg som har stulit rubrikerna inför säsongen. Först presenterades den smått overkliga värvningen av Marek Hamsik. Kort därefter blev det även klart med Marcus Berg och Oscar Wendt från och med juli. Redan innan hade man en rad spännande – både nya och befintliga – spelare och visst finns det anledning för fansen att hoppas på en rejäl skjuts uppåt i tabellen. Det finns dock vissa frågetecken för backlinjen samt huruvida Roland Nilsson är rätt man för att ta laget till en topplacering.

5. Häcken – Ungefärligt odds: 10.00

Truppen var mycket stark ifjol och ser snarast ännu bättre ut nu med nyförvärv som Jeremejeff, Traore och Martin Olsson. Andreas Alm är kvar som tränare och nu kan man ha krattat manegen för en klockren säsong till slut. Placeringen var ju strålande redan ifjol men man hade lite medstuds i jämförelse med flera andra topplag. Sannolikt med en liten tabellmässig tillbakagång men det här är en rolig outsider i toppstriden.

6. AIK – Ungefärligt odds: 12.00

Förra säsongen var sällsynt svajig för AIK. Efter att Grzelak tog över som tränare var dock trenden positiv i höstas. Vassa återvändare som Milosevic och Stefanelli ökar konkurrensen och alternativen är fina på många positioner. Redan ifjol anslöt ju Lustig men trots detta känns kantspelet – precis som målskyttet – som ett litet frågetecken inför säsongen. Det kan vara skönt att inte ha så höga förväntningar på sig för när räknades en topp 4-placering senast som en framgång för Gnaget? Om motståndarna tror att det blir bekvämt att möta AIK så är de illa ute.

 

 

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *