Snart dags för EM 2021

Nu är det snart dags för VM-kval matcher och AIK har som vanligt et par spelare med i truppen. Det är Sebastian Larson och Mikael Lustig som åter igen tar plats i den trupp som nu ska ta sig an Georgien och Kosovo.

Redan nu på torsdag den 25 mars är det dags för mötet med Georgien och både Sebastian Larsson och Mikael Lustig förväntas ta en startplats i den startelvan som ställs på planen. Sebastian Larson har ju varit en stöttepelare i landslaget väldigt många år nu och även Mikael Lustig och det blir väldigt spännande att se hur dynamiken förändras i truppen nu när Zlatan Ibrahimovic åter igen är med i det landslag som han lämnade 2016 men nu är han alltså tillbaka.

Det är inte en 39 årig avdankad Zlatan som kommer tillbaka utan det är en Zlatan som ligger på fjärde plats i skytteligan i Serie a och de 3 som ligger före honom i antal gjorda mål är Cristiano Ronaldo i Juventus på 23 mål, Romelu Lukaku i Inter på 19 mål, Luis Muriel i Atalanta på 16 mål och sedan ligger Zlatan på 15 mål.

De är alltså en stor världsstjärna som kommer tillbaka till landslaget för att spela VM-kval och Em-slutspel i sommar och han sa nyligen på sin första presskonferens med landslaget att hans mål med EM är att vinna guld det är därför han kommer med och spelar.

Men om man då ska titta på Sveriges chanser och försöka att tippa EM 2021 så lottades Sverige alltså i grupp E där vi hamnade med Spanien, Polen och Slovakien och det är inte några blåbärsnationer direkt.

För att garantera sig om en slutspelsplats gäller det att man blir ett av de två främsta lagen i sin grupp. Men man kan även gå vidare om man kommer 3a i gruppen för 4 av de 6 grupptreorna får även dom chansen i en 8-delsfinal.

Spanien är ju så klart storfavorit att ta hem gruppsegern och det förstår man om man kollar på deras trackrecord i EM och andra slutspel. Sen står det enligt oddsen mellan Sverige och Polen om vilket lag som ska komma 2a och ta den andra direktplatsen från gruppen. Slovakien förväntas åka ur redan i gruppspelet men det är inte ett dåligt lag och dom kan absolut överraska alla och ta sig vidare från gruppen.

Hur som helst så har vi en väldigt spännande sommar framför oss och det ska bli spännande att se hur Zlatan kan anpassa sig till AIKs stjärnor i landslaget.

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *