Så ska Bartosz gör AIK till ett guldlag igen

Två omgångar kvar av Allsvenskan. Sedan vill AIK nog bara lägga säsongen 2020 bakom sig. För att istället rikta blickarna framåt och jobba för att bli ett guldlag igen – med Bartosz Grzelak som numera är huvudtränare.

Ett misslyckande. Så kan man beskriva AIK:s säsong 2020. Även fast det är två matcher kvar att spela, så finns det inte mycket att rädda upp, förutom att man fortfarande kan avancera några placeringar uppåt om resultaten går rätt väg. 

Men sedan är säsong 2020 bara att glömma. Det är en säsong ingen AIK:are vill eller troligtvis kommer prata speciellt mycket om. Speciellt inte med en positiv ton.

Istället får framtiden större fokus. För hur ska Bartosz Grzelak göra för att AIK ska bli ett guldlag igen? När oddset för Allsvenskan 2021 släpps hos exempelvis Unibet och Betsson, där vi även kan ta del av bettingbonusar, kommer vi troligtvis se AIK långt upp. Men det finns flera saker att se över.

Målvaktsfrågan är viktig

Jakob Haugaard och Budimir Janosevic har delat på speltiden denna säsong och det har på slutet inte varit lätt att peta den sistnämnda när laget gått så bra. Bara en förlust på tio senaste matcherna. 

Är Samuel Brolin, 20-åringen som varit utlånad till Akropolis i Superettan, något att satsa på nästa säsong? Många har höjt sina röster för det. För framtiden kan det absolut vara ett smart val. Åtminstone försöka ge det en ärlig chans. 

Kan AIK behålla försvaret?

Det är inte bara på pappret, utan också i verkligheten, som försvarsspelet i AIK ser bra ut. Men frågan är om man kan få behålla det som det är nu. Eric Kahl kan exempelvis vara en sån som kan försvinna i vinter om rätt bud dyker upp. 19-åringen har tagit för sig i Allsvenskan denna säsong. 

Hur som helst så är försvarsspelet något man ska bygga vidare på. 

Offensiven behövs utvecklas

Något som däremot inte ser lika bra ut är AIK:s offensiv. Där skulle man exempelvis behöva få igång Nabil Bahoui som en gång i tiden visade upp fina kvaliteter på plan. Samtidigt har bäst före datumet på Henok Goitom passerat. Hur mycket kommer han bidra med nästa säsong och kommer det räcka för att ta AIK dit man vill vara? 

Goitom är för övrigt AIK:s bästa målskytt denna säsong. Åtta mål hittills, men ska man vara ärlig så är den siffran låg. AIK saknar en riktig målskytt, som kan vara där och leverera bättre än så. Kanske är det Paulos Abraham? Om han är kvar och utvecklas, vill säga. Potentialen finns där iallafall. 

Mycket som spelar in är hur AIK lyckas behålla sina viktiga spelare och vad man kan få in för att göra laget bättre.

Ser man till dagens trupp finns det också ett gäng spelare som sitter på ett utgående kontrakt. Vad som händer där återstår givetvis också att se. Men känslan är att det kan ske en hel del kring AIK inför nästa säsong, inte minst av anledning att årets säsong inte blev som man hade tänkt sig.

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *