Oddsen på att AIK vänder den negativa trenden

AIK har haft en minst sagt brokig inledning av Allsvenskan och de senaste veckorna har varit ordentligt tumulta. I slutet av juli, efter flertalet svaga resultat, fick Rikard Norling lämna sin post som chefstränare. Han ersattes av Bartosz Grzelak och det återstår att se om tränaren kan ge AIK det lyft som de behöver. Tittar man på spelbolagens odds inför fortsättningen ser det åtminstone ut som om vi kan förvänta oss aningen ljusare tider framöver.

Spelbolagens syn på AIKs chanser

Även om det var få spelbolag vars odds indikerade att AIK skulle sluta bland den absoluta toppen av Allsvenskan inför den pågående säsongen, så var det många spelsajter som hade laget bland topp fem – och så gott som alla oddssättare räknade med en topp tio-placering för laget. Tittar man på oddsen idag, både på sidor för betting utan licens och på dem som är licensierade, så ser det betydligt mörkare ut.

Det är visserligen få bettingsidor vars odds har AIK bland de förmodade bottenlagen och de allra flesta verka tro på att laget har goda chanser att sluta på tabellens övre halva. Med det sagt så har oddsen på en topplacering för AIK sett en skyhög ökning, i jämförelse med de tidigare oddsen från säsongsupptakten.

Ska vi lyssna till de flesta spelbolagen så kan vi alltså dra slutsatsen att AIK kommer att göra en mindre uppryckning under säsongen andra halva, men att det överlag kommer att sluta med en minst sagt undermålig säsong.

Vad Grzelak förväntas kunna bidra med

Bartosz Grzelak – som axlade rollen som assisterande tränare för Rikard Norling i AIK under 2017 och guldsäsongen 2018 – har alltså tagit steget över till att bli chefstränare för klubben. Grzelak har sedan han lämnade AIK och fram tills nu varit assisterande tränare för Sveriges U21-landslag.

klubbens hemsida beskrivs Grzelak som en tränare med ett modernt ledarskap, som utvecklar spelare och som står för ett framåtlutat spelsätt. Grzelak själv hoppas på att kunna bidra till att ingjuta ny energi och kraft i klubben, för att ta den till nivån där den vill vara.

En av Grzelaks främsta utmaningar kommer att bli att få AIK att producera målmässigt. På de inledande 13 omgångarna har laget enbart mäktat med 12 mål – vilket i skrivande stund är tredje sämst i ligan.

Matcherna härnäst

Allsvenskan fortsätter med sitt täta matchande och den närmaste tiden har AIK chansen att vända sin nedåtgående trend i matcher mot bland annat de, i tabellen närliggande, konkurrenterna.

Även om det är långt upp till toppen av tabellen så är mittensnåret av Allsvenskan fortfarande jämn. Lyckas laget samla ihop några poäng under de kommande omgångarna så har man goda chanser att lämna bottenträsket bakom sig för att istället cementera en plats på tabellens övre halva. För att det ska ske måste dock Grzelak få laget att hitta den där energin som han pratade om och spelarna på planen måste få igång målskyttet.

Lyckas inte klubben bryta trenden av negativa resultat så kommer vi att ha en lång höst framför oss. Ska vi tro på spelbolagens oddssättning så har vi dock rätt till att känna ett visst hopp inför säsongens andra halva.

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *