Nu gäller det för AIK

Allsvenskan har nått halvtid. Halva serien är spelad och hälften återstår. Än är det mycket kvar att spela om.

AIK:s läge har blivit allt mer prekärt och SM-guldet har redan försvunnit i fjärran. Men är det något lag som brukar göra starka höstar så är det AIK. Från 15 augusti förra året vann AIK åtta av tolv matcher.

Det har varit en minst sagt omtumlande säsong generellt i allsvenskan med matcher utan publik och där ett lag, IFK Norrköping, drog iväg från övriga men som nu blivit inhämtat och passerat.

AIK som valt en annorlunda satsning denna säsong öppnade med en seger mot Örebro och såg då ut som en tänkbar outsider. Men några tunga smällar senare, bland annat 0-4 borta mot BK Häcken följt av 0-1 mot Djurgården fick klubbledningen att agera, ut med tränaren Rikard Norling och in med Bartosz Grzelak.

Vad finns då att hoppas på för AIK? Ja, gör laget en lika stark höst som förra säsongen när laget tog 25 poäng på de tolv sista matcherna finns fortfarande chansen till en bra slutplacering, långt ifrån den nedflyttningsstrid som laget nu är involverat i.

Oddsmarknaden ger 13,00 på AIK att åka ur, vilket indikerar på att även den tror att laget har en skaplig chans att reda ut det här. Spelbolag som Unibet, Bet365 och Betsson har alla liknande odds och på casinoutankonto.net finner du fler alternativ om du inte bestämt dig för ett spelbolag än.

Det finns tunga och rutinerade pjäser i AIK:s trupp som Sebastian Larsson, Henok Goitom och Per Karlsson som borgar för att ”Gnaget” ska lösa det här till slut. Det som saknas är att någon tar tag i målgörandet på allvar. Lagkaptenen Henok Goitom har visserligen gjort några mål på slutet men han måste få avlastning. Kanske något nyförvärv kan åtgärda den punkten.

Med halva säsongen spelad finns det fortfarande en god chans att reda upp saker och ting. Med tanke på att inget lag går riktigt säkert – se bara på IFK Norrköpings formdipp – så finns alla möjligheter i världen för AIK att avancera rejält i tabellen; bara genom några segrar. Och ett par segrar brukar följas av en till och en till och så vidare…

På oddsmarknaden ges AIK oddset 2,15 att klara topp åtta när säsongen är över. Och det borde vara en placering som absolut finns inom räckhåll för ”Gnaget”.

AIK har en tung maskin när den väl kommer igång och det behövs så lite för att vågskålen ska tippa över åt rätt håll och AIK åter bli en faktor att räkna med. Laget tog ju ändå SM-guld så sent som 2018.

Nye tränaren Bartosz Grzelak har dessutom dragit i handbromsen för det mest vidlyftiga spelet och försökt styra upp försvaret i första hand och spela ett mer rakt 4-4-2 än det tidigare mer invecklade systemet med ”wingbacks” och ”pocketspelare”. Att gå tillbaka till grunderna är det viktigaste som finns för AIK.

På söndagen möter laget Falkenberg på bortaplan och redan då kan saker och ting vända. Falkenberg på bortaplan har genom åren varit en drömmotståndare för AIK. 2015 vann AIK med 4-2, 2016 blev det 3-2 och 2019 blev det seger med hela 5-1. Så det är ett AIK med en positiv svit som gör resan söderut.

Oddsmarknaden erbjuder 2.25 i odds på AIK-seger mot Falkenberg.

 

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *