Hur AIK kan slåss om titeln i Allsvenskan 2020

 

Förra året det Stockholmsrivalen Djurgården som skulle vinna Allsvenskan, men just nu känns det som att Malmö och Hammarby är de två starkaste klubbarna i Sverige. Framförallt är de starka ekonomiskt, vilket ger dem möjligheten att hålla sig fast vid toppen. Så hur kommer det att gå för AIK i Allsvenskan 2020, kan de rucka på Bajen, MFF och de regerande mästarna Djurgården? Är en titel något vi överhuvudtaget bör spekulera i? 

Trots att det är ett par månader kvar tills Allsvenskan säsongen 2020 drar igång, så är det många som börjat förutspå hur tabellen ser ut när ligan är över i november. Spelbolagen erbjuder även de sina odds. På exempelvis Hajper casino kan vi spela på vilket lag vi tror kommer att vinna den kommande säsongen. Tittar vi på olika spelbolags odds kan vi se att MFF är favoriter att ta hem ligan, tätt följda av fjolårets vinnare Djurgården och Bajen. Den som däremot väljer att spela på AIK kan vinna stora pengar i november. 

Rikard Norling behöver sätta systemet

Så vad behöver AIK, som redan nu är borträknade, göra för att få ut det mesta av säsongen? Det första de behöver göra är att få till det nya spelsystem tränaren Rikard Norling försöker implementera i truppen. Från att ha spelat 3-5-2 förra säsongen försöker de nu få till en 3-4-3-formation.

I en intervju med Fotbollskanalen berättar Norling att man bytt spelsätt för att skapa fler chanser och hota mer i ytan mellan motståndarens backlinje och mittfält. Man vill också vara mer bollförande. Men han flaggar samtidigt för att formationen inte kommer att vara spikad hela tiden, utan han förbereder sitt lag för att vara så pass dynamiskt lagda de kan. 

På förhand låter det spännande med en annorlunda spelstil och som något AIK behöver få till för att kunna överraska sina motståndare och ge nytt liv i truppen. Klickar spelet kan de bli seriösa titelutmanare. 

Asani måste glänsa och laget ledas

Stjärnyttern Nabil Bahoui är, som vi alla vet, skadad en bra bit in på den här säsongen och hans tillfälliga ersättare Jasir Asani behöver fylla skorna. I årets första match, som var nyligen mot IF Karlstad, visade han vad han går för. Vi såg en rörlig och kvick spelare med precision i sina avslut. Med ett distinkt skott i bortre hörnet fick han göra mål i sin debutmatch. 

I matchen fick vi också se AIK med deras nya spelsätt och visst såg de flexibla ut på planen. Men för att säsongen 2020 ska bli en lycklig saga för dem, behöver de vara helt bekväma med systemet och vara konsekventa. Lyckligtvis finns det flera ledare i laget som kan hålla spelarna fokuserade, inte minst Sebastian Larsson och kaptenen Henok Goitom. 

Skulle AIK vara med i striden när Bahoui väl kommer tillbaka från sin skada finns det goda chanser att åstadkomma stora saker under säsongen. 

Vad tror du att AIK behöver göra för att kunna vara med i titelstriden 2020? 

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *