AIK nästfavorit att vinna Allsvenskan 2019

Spelbolagen har sedan början av december då spelschemat för Allsvenskan släpptes, ställt ut odds på outrights vilket är sportsbetting-språk för vinnare.

Som man kanske kan ana är det återigen Malmö FF och AIK som spelbolagen har störst förtroende för.

Det svenska spelbolaget NordicBet listar i skrivande stund Malmö FF till 2.40 gånger pengarna. AIK står i sin tur i 3.75 gånger pengarna. Därefter ger Norrköping sju gånger insatsen tillbaka. Unibet har 2.50 på Malmö FF och 3.50 på AIK.

De företag som arrangerar sportsbetting online brukar ha snarlika odds tillika uppfattning om hur resultaten ska falla ut. Och de brukar ha en hygglig uppfattning. Det är ju trots allt deras levebröd att uppskatta sannolikheter utfall i olika sportevenemang. Mer om hur sportsbetting fungerar kan du se på Tippat.se .

Om man räknar om sannolikheten i procent är det alltså omkring 27 % att AIK får lyfta guldet igen. Lite väl snålt, kan man tycka,

Den 95: e säsongen

Årets upplaga av Fotbollsallsvenskan blir den 95: e säsongen. Formatet är sedan gammalt 16 lag. De tre nya lagen som kvalat är AFC Eskilstuna, Helsingborgs IF och Falkenbergs FF.

Allsvenskan drar igång den 31: a mars. Premiärmatchen för AIK spelas hemma mot Östersunds SK.

Säsongens sista omgång (omgång 30) spelas den 2: a november. AIK avslutar på hemmaplan mot Gif Sundsvall.

Första derbyt i omgång 8

I omgång 8 som spelas den 12: e maj, spelar AIK borta mot Djurgården. Djurgården anses enligt spelbolagen inför årets upplaga av Allsvenskan att vara ett högst mediokert lag. De står hos de större spelbolagen i omkring 17 gånger pengarna att vinna hela alltet.

I juni, i omgång 12 och 13, spelas två mycket viktiga matcher. Den 2: a juni tar AIK emot Hammarby och den 30: e juni kommer Malmö FF på besök.

Kraftkänning i Svenska Cupen

Innan Allsvenskan drar igång är det ju Svenska Cupen som gäller. AIK har följande matcher på schemat:

16/2 AIK – Jönköpings Södra

24/2 Norrby – AIK

2/3 – AIK – Örgryte

Spelbolagen håller alltjämt Malmö FF som favorit även i Svenska Cupen. Malmö FF kan spelas till 3.0 gånger pengarna som vinnare hos NordicBet. Samma spelbolag har satt 4 gånger pengarna på AIK. AIK har inte vunnit cupen sedan år 2009.

Den som inte vill spela på Svenska Cupen bör ändå kasta ett öga på vad som sker där eftersom det i allra högsta grad kommer att påverka oddsen för vinnare av Allsvenskan. Övertygande segrar kommer sannolikt att höja oddset på AIK som vinnare. På motsatt sätt kommer en rad övertygande matcher att sänka det.

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *