Lagen som överraskat och chockerat i Allsvenskans uppfart

Inför årets upplaga av den svenska högstaligan spådde flera experter hur lagen kommer att hitta sina respektive tabellplaceringar när säsongen avrundas i november. De flesta är enade om att Malmö FF återigen kommer att stå som segrare efter trettio omgångar och att de svartgula kommer att ligga hack i häl på de blåvita.

Experterna var även inne på att Bajen kommer att landa någonstans mellan en åttonde och en elfteplats. Hittills ser det ut som att de antingen behöver nya spåkulor, byta jobb eller helt enkelt inse att ligan i år är alldeles för oförutsägbar. För oss som gillar att spela på sport har det varit en knepig säsongsstart, men det är ofta fallet med nagelbitaren vi kallar Allsvenskan.

Med en fjärdedel av säsongen spelad kan vi konstatera att Gnaget fått en drömstart på säsongen. Det har även bjudits på en del överraskningar under våren.

 

Vårens stora överraskningar

Hammarby IF

Kenta Gustafssons kärleksbarn har gjort en överraskande stark start på säsongen och känslan är att de kan gå långt. Mycket har berott på Jiloan Hamads rykande vårform. Mittfältaren har legat bakom det mesta i Bajens framgång. Kan lagets stora stjärna hålla sig i form ser Bajen ut att kunna slåss i toppen resten av säsongen.

Kalmar FF

Nanne Bergstrand kom tillbaka till sitt gamla lag och började täppa igen de läckande hålen i den sjunkande båten. Idag är KFF stabila bakåt, med Viktor Elm som rejäl vägg. Likaså har de röda bröderna en spännande figur framåt i nyförvärvet Hiago. Lagets form höjs ytterligare ett par nivåer när skadedrabbade Rasmus Elm väl spelar. Tippade att hamna strax över strecket, men närmar sig nu toppen.

Örebro SK

Tippade att landa i farozonen till nedflyttning, men så verkar inte fallet alls vara. Kubanerna verkar ge bra energi till laget, som varit starka både på hemma- och bortaplan. Nahir Besara är inne på sin tredje säsong i ÖSK och sett till sitt bidrag verkar forwarden äntligen kunna få sitt stora genombrott.

Då alla lag i Allsvenskan i slutet av dagen kan vinna mot varandra är ligan svår att både förutse och inte minst att spela på. Bettar du inte sport men gillar spelkulturen kan du testa att spela casino online. Idag finns det många välkomstbonusar, som gör att du inte ens behöver knäppa upp plånboken för att spela.

 

Vårens floppar

Östersunds FK

Ifjol gjorde Graham Potter och hans mannar en helt fenomenal Europa-säsong, där de bland annat knockade bjässen Arsenal på Emirates Stadium. En sensation som uppmärksammades mycket i brittisk media. Förväntningarna var inför i år höga på laget, som tippades att göra Gnaget och MFF:s liv jobbiga. Dessvärre drabbades klubben av en skandal inom ledningen, och detta har onekligen påverkat det sportsliga utförandet. Det återstår att se ifall ÖFK kan rädda upp den skakiga starten som placerat dem på tabellens nedre hälft.

Malmö FF

Efter förlusten mot IFK Göteborg den 7/5 ser det minst sagt besvärligt ut för pågarna från Skåne. Med en halv miljard på banken och de senaste säsongernas resultat i minne har Malmö FF varit en besvikelse. Förlust mot Djurgården i finalen av Svenska Cupen hänger tränarkåren onekligen löst..

Djurgården

Klubben säsongen piggt, men har de senaste veckorna radat upp förlusterna efter varandra. Efter tappet mot Brommapojkarna återstår det att se om ens en seger av Svenska Cupen kan vända krisen? Även här hänger tränarstabben  löst.

Vi får se hur resten av säsongen planar ut sig. Kanske kommer de som överraskat att rygga tillbaka under fortsättningen, och de som chockerat hämta upp sig. Viktigast är att AIK fortsätter att åka sitt vinnartåg.

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *