Kan pokerspelare vara lagspelare?

I ett fotbollslag så har alla sina givna positioner. Man tränar intensivt för att bli så bra det bara går just för den positionen men också för att täcka upp för sina medspelare när det behövs. Målvakten har sitt uttalade jobb att se till att bollen inte kommer in i mål, backarnas jobb är att se till att motståndarlaget får en så svår väg som möjligt fram till målet. Mittfältare ser till att spelet flyter på både framåt och bakåt och anfallarna är spjutspetsen som ska se till att det blir mål till det egna lagets fördel.

I poker är det precis tvärtom. Det är alla mot alla och samtliga som spelar gör det för att bli den ensamme vinnaren i slutet av turneringen. Det hindrar dock inte att man som pokerspelare kan vara medlem i ett lag av spelare, tvärtom så är det faktiskt ganska vanligt.

Hur funkar lagspel i poker?

Till att börja med så vill vi klargöra att det är ett regelbrott att spela i lag. Att sitta 3-4 personer runt ett bord och spela online poker och samtala om vilka händer man har mot en ensam spelare kommer att få dig bannlyst och svartlistad på alla pokersajter, och det snabbt. Att däremot tillhöra ett lag som spelar samtidigt är något som många professionella spelare gör. 888 Poker har till exempel ett lag som består av bland annat Martin Jacobson som vann WSOP 2014, Vivian Saliba och Tonka. De spelar ofta tillsammans och lär sig poker tips, strategier och ger varandra motivation.

När det är dags för turneringar och pokertävlingar spelar de alltid på egen hand, mot varandra, men ändå i samma lag. Det ger en styrka och ett driv att själv vilja bli bättre samtidigt som de sporrar varandra till att också vilja bli bättre.

Är en pokerspelare en egoist?

Självklart finns det spelare inom pokervärlden som enbart tänker på sig själva men det stora flertalet av de som spelar poker professionellt är också människor som bryr sig mycket om andra. Vid i stort sett alla stora turneringar kan man se hur spelare har en förkortning på sin ärm. Det står REG där och den förkortningen representerar organisationen Raising for Effective Giving. Det är en välgörenhetsorganisation som är till för pokerspelare där de lovar att skänka minst 2 % av sina årliga nettovinster till välgörenhet. Hälften av de pengar de skänker går till att hjälpa djur och människor och hälften går till forskning. Detta är ett bevis på att många pokerspelare inte enbart tänker på sig själva, även om de är väldigt ensamma just när de spelar sina händer.

Egenskaper hos en pokerspelare som skulle göra denne till en bra lagspelare

Det finns många egenskaper hos enskilda pokerspelare som passar in på många lagsporter och då även i fotboll. Av dessa anledningar skulle en pokerspelare kunna platsa i ett lag, om han eller hon har konditionen och viljan vill säga. Här är några egenskaper som är särskilt viktiga både inom lagsporter och pokerspelandet:

  • Envishet – Oavsett om du spelar poker eller om du är en fotbollsspelare så är ett visst mått av envishet en bra egenskap. Det gör att man fokuserar och kämpar sig fram även genom motgångarna. Man lär sig att det går att vinna, även om det ser mörkt ut.
  • Taktiskt tänkande – En pokerspelare spelar inte bara de händer han fått och de kort han ser. Han spelar även motspelarens reaktioner. I ett lag handlar det om att agera intuitivt och att våga fatta snabba beslut vilket i sin tur kan avgöra skillnaden mellan ett mål framåt eller ett mål bakåt. En tänkande spelare är viktig för laget och därför skulle en pokerspelare platsa bra.
  • Vinnarskalle – Alla som utför någon form av sport vill vinna. Annars skulle de nog inte välja att spela professionellt. Detsamma gäller pokerspelare. De ger sig in i matchen för att vinna den, och ofta handlar det inte enbart om pengarna utan mer om äran. Precis som lagen tänker i till exempel fotbolls-VM 2018.

Dessa egenskaper, och mÅnga därtill, gör att en pokerspelare mycket väl kan bli en alldeles utomordentligt bra lagspelare. Däremot inte i sitt eget utövande. De allra flesta pokersajter på nätet har program som känner av ifall ett bord spelas av flera personer som samarbetar mot enstaka andra spelare och likadant är det när det spelas live. Där är det då personal som tittar efter signaler och tecken på att det finns spelare som spelar i lag. Att vi då får se hur lag formas med namn hämtade från kända spelsidor handlar inte om att de spelar som ett lag mot andra, det handlar istället om att de sidorna har valt att erbjuda de bästa spelarna i världen en samhörighet. De spelar under samma flagga så att säga, men fortfarande mot varandra.

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *