AIKs lagarbete har nått en helt ny nivå – vad innebär det för allsvenskan?

I lördags blev det ännu en seger för AIK; för svartgula fans runtom landet blev det en riktigt spännande match där laget fick möjlighet att visa upp det fantastiska lagarbete de haft på senare tid. Matchen mot Örebro avslutades med 2-0 för de svartgula, trots en relativt bra start på matchen för Örebro. När Alexander Milosevic nickade in det första målet lyckades AIK helt ta över, och Örebros moral föll platt.

Med 2-0 resultatet gick AIK upp i serieledning. Örebro har minst lika bra spelare om man ser på dem individuellt, men som lag har AIK verkligen lyckats prestera otroligt bra de senaste matcherna. Hur ser vägen framåt ut för de svartgula?

”Spelmålen måste bli fler”

Enligt både Alexander Milosevic och Sebastian Larsson måste spelmålen bli fler i matcherna framöver. Det låter kanske som en självklarhet, men det är något som kräver ett extra fokus och förberedelse i träningen.

Alla AIK-fans vet förstås om att laget är riktigt starka när det gäller det offensiva spelet, men försvaret kan ibland brista. När anfallet inte lyckas tränga igenom motståndarens försvar tidigt i matchen går det snabbt utför för laget. Larsson uppger att de ofta hamnar i bra läge i offensiva situationer, men att det är mer sällan som det resulterar i mål, vilket är något laget behöver jobba på.

Chanserna i allsvenskan

I dagsläget utgör AIK inte en favorit till guldet, trots att de med resultatet i lördags leder serien. Kollar man på odds hos Casinostugan ser det inte särskilt lovande ut för AIK, men odds talar förstås inte hela sanningen. AIK har sett riktigt heta ut på senare tid, med fem vunna matcher i rad. Trots framgången på sistone är det många som undervärderar AIKs chanser till guld. MFF är numera guldfavoriterna, men om AIK fortsätter som de gjort är inget uteslutet.

Det som eventuellt kan utgöra en törn i AIKs sida är ekonomin. Trots miljonförlust råder det idag en optimism i AIK, men det kan leda till en svår situation för laget framöver, särskilt när det gäller att locka in ny talang.

Målet är guld

Målet i serien är, precis som alltid, guld. Enligt Milosevic skulle han satsat en miljard kronor på att AIK vinner SM-guld, men han förstår ändå att laget har en lång väg framför sig innan de ens får chansen. Toppspelaren tar därför saker och ting steg för steg.

AIK har sett bättre och bättre ut med varje match och med Milosevic i truppen har anfallet sett otroligt bra ut. Drömmen om guld ter sig därför rätt så sannolik, trots AIK-nejsägare som hävdar att laget bara är ”sisådär” och inte har någon chans alls. Med fem segrar i rad blir det svårt för fotbollsfans att neka AIK:s chanser något mer.

Nästa match blir mot Göteborg, där AIK verkar vara favoriten i skrivande stund. Förhoppningsvis blir det sex segrar i rad härnäst för de svartgula!

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *