Uppladdning inför söndag: Uppladdning inför söndag:

Den bittra eftersmaken efter Djurgårdsmatchen har nu lagt sig och det är dags för årets sista Stockholmsderby. På söndag klockan 15:00 intar vi Tele 2 Arena för att plocka hem tre enkla poäng och än en gång visa vilka som är bästa i stan, både på plan och läktarna! Oddsen på matchen, som du kan läsa om här, vittnar om att Gnaget är favorittippat.
Som uppladdning inför derbyt gör vi en återblick och minns några av tidernas skönaste derbyvinster mot Bajen!

Hammarby – AIK 2016: 0 – 3
Man behöver inte gå långt tillbaka i historien för att hitta den senaste förnedringen av Hammarby. I derbyt förra året blev Bajen totalt utspelat (och även utbuat) efter att matchen avgjorts redan i första halvlek. Första målet kom på hörna av Hauksson i den elfte minuten.
Sex minuter därefter kom nästa nickmål då Markkanen var precis lika omarkerad som Hauksson varit vid det första målet.
Pricken över i:et kom när Ofori dribblade upp ett chanslöst Bajenförsvar på läktarna och satte 3 – 0 i den 38:e minuten.
Efter matchen kunde man känna lättnaden i laget, både från Norling men även från spelarna som segerdansade på innerplan efter slutsignalen!

Hammarby – AIK 1998: 0 – 2
En skön sommarkväll 1998 som skrivs in i historieböckerna. Både AIK och Hammarby var kandidater att ta hem SM-guldet och drygt 33 000 åskådare hade tagit se till Råsunda för att se mötet. Fantastisk inramning och ett mäktigt kaos-tifo mötte spelarna vid inmarschen.
Redan i den femte minuten slog Mattias Asper en lång frispark strax utanför AIK:s straffområde. Efter en smart framspelning av Ola Andersson satte Nebojša Novaković snyggt 1 – 0. Målet blev dock, helt felaktigt, bortdömt för offside.
AIK fortsatte med att dominera hela den första halvleken och i den 30:e minuten kom tillslut ledningsmålet av Thomas Lagerlöf efter en iskall bredsida.
Tre minuter in i andra halvlek satte Novaković 2 – 0 och denna gången blev målet godkänt.
En enormt skön seger som bidrog till att det tionde SM-guldet kunde säkras ett par månader senare!

Hammarby – AIK 2009: 1 – 2
Vad är skönare än en seger som tar Gnaget ett steg närmare SM-guld? En seger som dessutom skickar Bajen ett steg närmare Superettan!
Trots att publiken ekade med sin frånvaro på Råsunda den 25 oktober 2009 (endast drygt 24 000 på plats), så var klacksektion fylld och stämningen magisk. Tifot med texten ”Det som får oss leva – inte bara existera” var magnifikt utfört och det syntes att spelarna var taggade till tänderna redan i matchinledningen.
Ledningsmålet kom från Antônio Flávio efter en hörna i den 33:e minuten och jublet var öronbedövande. Efter en något överraskande kvittering av Simon Helg en kvart in i den andra halvleken blev Kenny Pavey matchhjälte i den 70:e minuten efter att bara ha varit på plan i drygt en minut.
Glädjescenerna när Pavey slänger sig över staketen för att fira med fansen sitter som inbrända hos alla gnagare som såg matchen! Och som vi alla känner till, två veckor därefter fick vi återigen lyfta Lennarts pokal inför ett snopet Ullevi.

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *